7. Klasse

RgF-dag

For at bygge videre på indskolingens motoriktræning er 3. kl.-8. kl. årligt en hel dag i RgF-hallen, hvor der arbejdes med parkour, spring, rytme og kropsbasis. Vi bruger RgF-hallens gode faciliteter og dygtige instruktører. Eleverne oplever glæden ved at bevæge sig, udfordrer sig selv og får brugt kroppen på nye måder. Denne dag er et supplement til vores ugentlige idrætsundervisning.

RgF-dag

Elevråd

Eleverne har indflydelse på skoledagen og skolens udvikling gennem elevrådet. Elevrådet varetager elevernes interesser ved at være i dialog med hinanden, lærerne, pædagogerne, ledelsen og bestyrelsen. En del af elevrådet er også skolens festudvalg, som feks. arrangerer filmclub og halloweenfest for skolens yngste elever.
Alle klasser fra 4. til 9. klasse afholder valg til elevrådet hvert år og stiller med 1-2 medlemmer.

Elevråd

Udskolingsuge

En uge i efteråret samler vi eleverne fra 6., 7. og 8. klasse i en udskolingsuge. Eleverne blandes og arbejder med et fælles tema på forskellige måder. Feks. har vi arbejdet med temaet ”80’erne”, hvor eleverne lavede boller i karry, byggede kreative miniature-drømmeværelser og producerede ungdomsblade med fanplakater. Vi har også arbejdet med temaet ”At rejse”, hvor eleverne planlagde rejser rundt i verden, producerede dukker, der afspejlede forskellige kulturer og lavede eksotisk mad.
De elever, der deltager i valgfagsmusicalen, deltager ikke i udskolingsugen, da de laver musical i samme uge.

Udskolingsuge

Valgfagsmusical

Vores elever har i 6., 7. og 8. klasse mulighed for at vælge Musical som valgfag. Der arbejdes ugentligt i valgfagstimerne i et semester, og afsluttes i efteråret, hvor der øves i en hel uge frem mod premieren. Nogle laver skuespil, andre spiller instrumenter, nogle danser og andre har helt styr på teknikken. Alle er vigtige. Her overskrides grænser, talenter udvikles og venskaber skabes. Det er en helt særlig fælles oplevelse til sidst, når forældre, søskende og bedsteforældre kommer og ser musicalen.
De elever, der deltager i valgfagsmusicalen, deltager ikke i udskolingsugen, da de laver musical i samme uge.

Valgfagsmusical

Valgfag

Alle elever i 6., 7. og 8. klasse skal vælge valgfag, og der er rig mulighed for at prøve noget forskelligt, da valgfaget skifter hvert halve år. Eleverne prøver noget nyt, som de ikke har beskæftiget sig med før eller fordyber sig i noget, de interesserer sig særligt for. Eleverne udfordres, og der er plads til hygge og grin. Da man er sammen med elever fra andre klasser, er der samtidig stor sandsynlighed for, at man får nye bekendtskaber.
Det er forskelligt, hvilke fag der udbydes, men der er altid mange forskellige muligheder. Ofte tilbydes: madkultur, tennis/padel, strik/hækl, mountainbike, krea, svømning, drama, brætspil, grafisk tegning, band, dans, musical, adventure og alternativ idræt.

Valgfag

Skolepatrulje

Vores elever i 7. klasse står trofast skolepatrulje hele året rundt, også når der er vådt og mørkt. Det er en frivillig opgave, som eleverne påtager sig, hvis de har lyst, og det er der heldigvis mange, der har. De bliver nøje instrueret i opgaven, og de hjælper ansvarsfuldt deres kammerater ved at skabe tryghed i trafikken om morgenen. De belønnes med lidt lommepenge, en fælles tur i Djurs Sommerland og hygge og morgenmad i uge 5, hvor de voksne tager tjansen for dem.

Skolepatrulje

Skitur

I 7. og 8. klasse får eleverne tilbuddet om at komme med på vores skitur. Vi tager til Sydtyskland, hvor vi har tre dage på ski. Det er ikke afgørende, om du er nybegynder eller erfaren, for vores lærere sørger for at hjælpe og udfordre på forskellige niveauer.
De elever, der ikke tager med på skitur, har tre dage hjemme, hvor der også er fokus på fællesskab, oplevelser og udfordringer.

Skitur

Fagene i 7. klasse

Dansk
Engelsk
Tysk
Historie
Matematik
Fysik/kemi
Biologi
Geografi
Idræt
PMV (Praktisk-musisk valgfag: Der kan vælges mellem billedkunst, madkundskab og håndværk/design)
Valgfag

Der er mulighed for at gå til konfirmationsforberedelse i Sct. Clemens kirke fredag morgen
Der er mulighed for at deltage i skolens band i 5.-8. klasse

Fagene i 7. klasse
Aktiviteter i 7. klasse