5. Klasse

RgF-dag

For at bygge videre på indskolingens motoriktræning er 3. kl.-8. kl. årligt en hel dag i RgF-hallen, hvor der arbejdes med parkour, spring, rytme og kropsbasis. Vi bruger RgF-hallens gode faciliteter og dygtige instruktører. Eleverne oplever glæden ved at bevæge sig, udfordrer sig selv og får brugt kroppen på nye måder. Denne dag er et supplement til vores ugentlige idrætsundervisning.

RgF-dag

Elevråd

Eleverne har indflydelse på skoledagen og skolens udvikling gennem elevrådet. Elevrådet varetager elevernes interesser ved at være i dialog med hinanden, lærerne, pædagogerne, ledelsen og bestyrelsen. En del af elevrådet er også skolens festudvalg, som feks. arrangerer filmclub og halloweenfest for skolens yngste elever.
Alle klasser fra 4. til 9. klasse afholder valg til elevrådet hvert år og stiller med 1-2 medlemmer.

Elevråd

Naturfagsmaraton

Hvert år deltager vi med 5. og/eller 6. klasse i det landsdækkende Naturfagsmaraton, arrangeret af Naturvidenskabernes Hus. Eleverne arbejder selvstændigt i en periode på skolen med en opgave indenfor matematik, natur/teknologi og håndværk/design. Opgaverne er meget forskellige, men altid undersøgende og praktiske. Forløbet afsluttes med en konkurrencedag, hvor eleverne viser deres løsninger frem, sammen med elever fra mange andre skoler.

Naturfagsmaraton

Skole-OL

I 5. og 6. klasse deltager vi ofte i det landsdækkende Skole-OL, som er en klassekonkurrence indenfor sport og bevægelse. Det er forskelligt, hvilke sportsgrene der tilbydes, men det er tit atletik-discipliner, vi kaster os ud i. Hvis vi præsterer rigtig godt i lokalkonkurrencen, går vi videre til den landsdækkende finale. Vi jubler med de kammerater, der klarer sig godt i de individuelle konkurrencer, men det allervigtigste er, at vi præsterer i fællesskab, og at vi får en god oplevelse med masser af hygge, sjov og fællesskab.

Skole-OL

Musical

Hver uge har 5. klasserne Drama på skoleskemaet. I første semester laves dramaøvelser, scenetræning og filmoptagelser. I andet semester øves årets musical, som opføres for hele skolen, byens børnehaver, forældre, søskende og bedsteforældre i foråret. Eleverne er skuespillere, dansere, sangere, musikere, scenografer, teknikere, og alle hjælper hinanden. Det er et helt særligt forløb, hvor grænser udfordres, nye venskaber opstår og forskellige talenter blomstrer. Og så er det en helt særlig stemningsfuld, festlig og forløsende oplevelse, når musicalen skal vises for publikum, som afslutning på forløbet.

Musical

Cyklistprøve

På cykel kan man hurtigt komme vidt omkring, og for at kunne færdes sikkert i trafikken er det nødvendigt at kende færdselsreglerne, at vide hvornår en cykel er lovlig og at øve sig på at cykle. Derfor gennemfører alle vores elever trafikundervisning og cyklistprøve i slutningen af 5. klasse. Cykel-færdselsreglerne i trafikken læres både teoretisk og praktisk. Eleverne undervises i to skoledage og afslutter med en cykelprøve i trafikken. Der er ikke fokus på, om den enkelte kan klare prøven, men på om vi i fællesskab bliver kompetente cyklister, og får mod på at bevæge os ud i trafikken på cykel.

Cyklistprøve

Fagene i 5. klasse

Dansk
Engelsk
Historie
Kristendom
Matematik
Natur/teknologi
Idræt
Drama/musical
Billedkunst
Data

Der er mulighed for at gå til kor i 3.-5. klasse - indtil jul i 5. klasse
Der er mulighed for at deltage i skolens band i 5.-8. klasse

Fagene i 5. klasse
Aktiviteter i 5. klasse