86 42 90 23 kontor@c-lacour.dk

10. klasse: design, smart-teknologi og robotter

Din fremtid starter, når du får lov til at udvikle dit potentiale. Der er brug for unge mennesker, som tænker nyt og på tværs. Derfor elsker vi forskelligheder, dyrker fællesskaber og udvikler personligheder. På C. la Cours Skole bliver du undervist på et højt fagligt niveau, og du prøver kræfter med en vifte af de mest efterspurgte kompetencer inden for design, smart-teknologi og robotter.

 

Højt fagligt niveau og fællesskab

Vi er kendt for høj faglighed og for vores fællesskab på C. la Cours Skole. Vi har bevist, at vi formår at hæve elevernes faglige niveau. Hvert år opnår vores elever nemlig højere karakterer end gennemsnittet i Danmark. Det er vi og eleverne stolte af, og derfor er fagene dansk, matematik, engelsk, fysik/kemi og tysk alle obligatoriske.

 

21skills fra den virkelige verden

Verden er i forandring, og der er behov for nye kompetencer i det 21. århundrede. De kaldes for 21skills, og det handler blandt andet om entreprenørskab, kreativitet og innovation. Du lærer at løse relevante problemer, tænke innovativt, samarbejde på tværs og kommunikere nye ideer.

Dine 21skills bliver afprøvet, når du arbejder på projekter fra den virkelige verden i samarbejde med moderne højteknologiske virksomheder, som blandt andre The Animation Workshop (VIA i Viborg), VIA design (tidligere TEKO) og RPC Superfos (plastvirksomhed).

 

 

Temastudier med udlandsprojekt

Som elev arbejder du kreativt med ideer, der kan blive til virkelighed. Vi kombinerer høj faglighed og 21skills med temastudier inden for design, smart teknologi og robotter.

 

Det betyder, at du i 8-12 ugers perioder arbejder med temaer, som bliver en del af din daglige undervisning, og hvert tema afsluttes med en uges fordybelse. Temastudierne ender ud i, at du sammen med dine kammerater skal udvikle et produkt, der er relevant, når I drager på udlandsophold.

1. Robotteknologi og kode

Hvordan virker en app? Kan smart-teknologi bruges til at styre en robot? Vi samarbejder med en af verdens førende virksomheder inden for højteknologiske løsninger. Du får lov at bygge, designe og kode dine egne robotter.

2. Visuelt design

Hvordan kommunikerer man med visuelt design? Er det bedst med et website? Eller er en app en bedre løsning påproblemet? Du lærer om animation, film, billeder og grafiskdesign, når vi i samarbejde med The Animation Workshopsætter fokus på visuelt design.

3. Håndværk og design

Der er design i mode, møbler og alverdens produkter. Design kan forbedre miljøet, det kan drive social forandring, og det kan samarbejde med smart-teknologier. Skab en skraldespand, som taler, og du får en by med mindre skrald. Eller design, modetøj, som måler din puls og kommunikerer med din smartphone. Vi arbejder fra basishåndværket til det færdige produkt i samarbejde med VIA Design.

4. Bæredygtig udvikling

En ø på størrelse med Frankrig, Tyskland og Spanien tilsammen har samlet sig i Stillehavet – og den består udelukkende af plastik. Vi sætter fokus på bæredygtighed og genbrug, og vi kommer helt tæt på virksomhedenRPC Superfos, som udvikler innovative og miljøvenlige plastikløsninger. Kan smart-teknologi, design eller robotter hjælpe?

5. Udlandsprojekt

Temastudierne ender i et samlet projekt, hvor du og dine kammerater er entreprenørerne. Hvordan kan I skabe et produkt, som gør en forskel for andre mennesker? Det kræver 21skills, når projektet skal blive til virkelighed på en fælles udlandstur.

Download en PDF med overblik over 10. klasses-tilbuddet

C. la Cours Skole – kultur og fælleskab

På C. La Cours Skole er vi gode ved hinanden, og vi sætter pris på forskellighed. Det første mål med 10. klasse er, at du bliver en del af et stærkt fællesskab, hvor der er plads til lige netop dig. Sammen skaber vi de bedste rammer for personlig udvikling.

Vi skal finde ud af, hvad du er god til. Det gør man bedst ved at prøve sig frem. Med fokus på entreprenørskab, 21skills og de fire temastudier får du lov til at teste dine evner. Hvilke evner har du? Og hvordan kan du bruge dem? Når vi ved det, kan vi udvikle dig og dit potentiale.