86 42 90 23 kontor@c-lacour.dk
­

Landskonkurrencen i Nyhedsugen 2016 er afgjort. Vinderne blev 9.k på Mørdrupskolen og 7.a på C. la Cours Skole.

To klasser fra hver sin ende af landet bliver hædret for en seriøs arbejdsindsats og evne til journalistisk at fortælle væsentlige historier i avisformat. Med sans for i varierede genrer at bringe læseren med sig vidt omkring både globalt og lokalt overbeviste de dommerkomitéen om, at netop de var rette vindere af aviskonkurrencen for skoleklasser i 2016.

De to vinderaviser er udvalgt blandt 42 lokalvindere i konkurrencen Nyhedsugen 2016, der er arrangeret af Avisen i Undervisningen i samarbejde med 23 dagblade, Pædagogisk LæringscenterForening og Dansklærerforeningen.

Med inspiration fra emnet ”Stjerner” har næsten 800 6.-10. klasser i efteråret 2016 produceret deres egen avis og/eller webavis. Klassernes aviser og webaviser er bedømt af lokale dommerkomitéer på landets dagblade, som har kåret hver deres vinder. Ud af de lokale vindere kårede den landsdækkende dommerkomité  to aviser som endelige vindere.

Der var smil, jubel og flødeboller da redaktør for Kids News, Jonas Stenbæk Christoffersen, torsdag den 5. januar overbragte nyheden om at Stella Nova af 7.a på C. la Cours Skole i Randers, indsendt til Kids’ News i kategorien 6.-7. klasse havde vundet!

Formand for dommerkomitéen, tidligere tv-/radiovært, Anja Steensig Holmbäck, er nu selv skribent og udtaler om vinderavisen:

Avisen Stella Nova er først og fremmest varieret og velskrevet. Eleverne har mange kilder på deres historier og udviser kreativitet i fortælleformerne. De supplerer deres historier med sideelementer og udstyr, som spicer formidlingen op. En flot formidlet, indbydende og alsidig avis.

­

Tidspunktet for præmieoverrækkelsen på Københavns Rådhus er endnu ikke fastsat, da den ene af klasserne viser sig at være på lejrskole på den først planlagte dato. Her bliver klasserne hyldet med taler, rådhuspandekager og hver en check på 25.000 kroner.